Wij kunnen voor u installeren, neem hiervoor contact op: +31641734900

Outlet 2 jaar garantie Track & Trace Goedkoopste in de Benelux Uit voorraad leverbaar

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn boiler tijdens afwezigheid of vakantie uitschakelen?

Uit oogpunt van energie (belasting milieu) is het belangrijk dat u zich realiseert dat de boilers uitstekend geïsoleerd zijn en nauwelijks energieverliezen hebben. De vraag of u tijdens vakantie uw warmwatertoestellen uit dient te schakelen, is geheel afhankelijk van de duur van uw afwezigheid. Bent u langer dan 1 week afwezig raden wij u af uw boiler uit te schakelen. De energie die weer nodig is voor het volledig opwarmen is namelijk kleiner dan het water tijdens deze periode op temperatuur te houden.

Hoe lang duurt het voordat mijn boiler afgeleverd wordt?

De boilers worden mits voor 15:00 uur besteld en betaald met Ideal meestal nog de volgende dag meegegeven aan onze vervoerder en zullen in 95% van de gevallen een dag later afgeleverd worden. Soms kan het een dag langer duren maar bijna altijd heeft u uw boiler binnen 2 werkdagen.

Let op! Wij doen altijd ons uiterste best uw bestelling z.s.m. bij u aan te leveren maar zijn afhankelijk van de transporteur. Maak daarom pas een afspraak met uw installateur na ontvangst goederen.

Hoeveel water (liter per minuut) komt er maximaal uit een boiler?

De hoeveelheid water wat uit een boiler komt is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere bepaalt de waterleidingdruk de maximale water druk omdat het een gesloten systeem is. Daarnaast kan de druk afnemen door bijvoorbeeld te kleine waterleidingen of te lange leidingen.

Er kan dus nooit meer water uit de boiler komen dan de ingang en uitgang groot zijn. In Nederland zijn de boilers meestal 15mm ( 1/2").

Een richtlijn voor het maximaal aantal liters per minuut door een waterleding is: *

  • Diameter hoofdleiding 15mm (1/2") - ongeveer 25 ltr/min
  • Diameter hoofdleiding 22mm (3/4") - ongeveer 50 ltr/min
  • Diameter hoofdleiding 28mm (  1 ") - ongeveer 75 ltr/min

*Bovenstaande is indicatief.

Hoe laat ik mijn boiler leeglopen?

Het leeglopen van de boiler gebeurd altijd aan de blauwe kant.

Handig is het om een aftapkraan (kogelkraan) tussen het overdrukventiel en boiler te plaatsen.

Mocht u dit niet hebben gedaan, maak dan uw flexibele leiding los onder het overdrukventiel en druk daarna op het witte palletje in het ventiel. Vergeet uiteraard niet er een emmer onder te zetten en druk niet het palletje in het ventiel kapot.

Bij boilers met de aansluiting boven zult u de boiler om moeten draaien.

De Ariston Velis boilers hebben 2 vaten. Als u de bovenstaande procedure volgt zal alleen het 2e vat leeglopen. Om nu het eerste vat ook leeg te krijgen moet u luchtdruk op de rode kant zetten. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig met een bandenpomp. Het water in het eerste vat zal naar het 2e vat lopen en daar weglopen.

Het is winter, ik kan veel minder lang douchen, klopt dit?

In de winter kan het ingaande water zo tussen de 5 en 10 graden kouder zijn dan in de zomer.

 De douchetijd zal dan afnemen. Terwijl u douched wordt er koud water toegevoegd in de boiler zodat er meer water uit de boiler wordt gehaald en dus minder lang kunt douchen.

Er zit geen muurbeugel bij de boiler en nu?

De muurbeugel zit niet bij de 5 en 10 liter elektrische boilers. Deze heeft aan de achterkant gaten voor schroefmontage.

Vanaf de 20 liter tot 150 liter zit deze voor de volle 100% in de doos. Deze kan reeds aan de boiler gemonteerd zijn.

Mijn boiler geeft alleen lauw water, hoe kan dit?

Indien de boiler langdurig (10 minuten) slechts lauw water geeft, dan is waarschijnlijk de thermostaat defect.