Wij kunnen voor u installeren, neem hiervoor contact op: +31641734900

Elektrische boilers: kies je voor een horizontale- of een verticale elektrische boiler?

De meeste elektrische boilers hebben een relatief groot volume nodig dat moeilijk te integreren is in het interieur van uw huis. Voor de badkamer varieert het normaliter, afhankelijk van de grootte van het gezin tussen, de 50, 80, 100 en 120 liter elektrische boilers. De elektrische boilers dienen dus een grootte te hebben om deze hoeveelheden water op te kunnen slaan. Gelukkig produceren fabrikanten ze in verschillende maten om zo aan alle behoeften tegemoet te kunnen komen.

Verticale elektrische boilers komen veruit het meeste voor. Echter, als de situatie in uw huis de installatie van een verticale elektrische boiler niet toestaat, zijn er ook horizontale elektrische boilers. Deze kunnen op een zolder op de vloer worden bevestigd, aan het plafond als de hoogte dit toelaat of zelfs in het midden van een muur. Wij adviseren echter om een elektrische boiler te kiezen met een capaciteit van minstens 50 liter groter dan die van de equivalente verticale elektrische boiler. Horizontale elektrische boilers gemaakt voor huishoudens zijn vrijwel nooit groter dan 200 liter. De cilindrische vorm is helaas niet erg economisch qua ruimte.

In de markt zijn ook extra platte elektrische boilers ontworpen voor ruimtebesparing. Ze hebben een parallelle vorm met buizen die beter is aangepast aan kleine ruimtes. Qua design dus perfect voor sommige, echter zal de prijs wellicht minder aangenaam zijn.

Snel naar:  Horizontale Elektrische Boilers